Att genomföra och göra låter som samma sak men är det inte. En person kan göra en massa saker men ändå inte genomföra det som personen hade i åtanke eller den uppgift som personen blev tilldelad att genomföra. 

 

När ett mål är satt och motivationen kickar igång, är det a och o att verkligen genomföra det som nu sagts ska göras. Och här hittar vi nästa triangel som hänger ihop med triangeln för mål, triangeln för genomförande. I en artikelserie om tre delar delger vi hur du bäst säkerställer genomförande. 

 

Man kan se dessa två trianglar som kompisar som tillsammans hjälper varandra framåt mot det som överenskommits. Den ena klarar sig inte utan den andra. Men de två tillsammans blir verkligen större än summan av de båda. Låt oss se vad det innebär att verkligen genomföra något. 

 

Det första som behöver vara tydligt är syftet. Utan ett tydligt syfte, som svarar på frågan: ”varför ska vi göra det som sagts” eller ”varför ska vi nå det målet som uttalats”, så blir det ingen energi in i projektet. Syfte ger energi, och en person eller en organisation, utan ett syfte, blir trött. Inte ”typ trött”, utan trött på riktigt utan energi. Ju starkare syfte en person har, desto hårdare och mer fokuserat orkar personen jobba.

 

Ett mål, utan ett tydligt syfte, blir ett svagt mål. Varför ska vi göra det som har sagts, bör alltid tydligt förklaras, för andra eller för sig själv när du sätter ett mål som du ska nå. Ställ dig därför frågan: ”varför ska vi eller jag göra detta” och invänta svaret. Skriv ned det. Läs det. Se om det resonerar med dig? Om ”ja” gå vidare. Om ”nej” så kanske ditt mål inte rätt formulerat? Behöver du göra om och göra rätt?

 

I nästa artikel tittar vi närmare på triangelns andra hörn. Syns om en vecka. 

 

Tveka inte att höra av dig till någon av våra Sales Expansion specialists om du också vill inleda en dialog om hur du bäst ökar ditt bolags försäljning. Klicka på knappen nedan eller maila oss på expansion@adviser-partner.se för att komma i kontakt. 

 

Bli kontaktad!