Hur gör de bästa säljarna för att sälja mer än alla andra? 

I samma anda som tidigare artiklar fortsätter vi vår spaning på vad de som är bäst, gör för att vara bäst. Hur de bästa försäljningscheferna gör är en sak, men vad kännetecknar de bästa säljarna? Hur kommer det sig att en del säljare alltid säljer mer än vad de andra gör? Hur kommer det sig att vissa kan prestera på en helt annan nivå, år ut och år in? Häng med nu för nu blir det rejält spännande när vi i en artikelserie om fyra delar avslöjar: vad skiljer en toppsäljare åt från de andra? 

Det finns många böcker skrivna av personer som berättar hur det bästa säljarna gör. Många av de som skriver de böckerna har aldrig själva sålt eller utgår helt enkelt från vad de själva gjort för att sälja mycket. Men som vi alla vet så består framgång av tre saker: hårt arbete, talang och tur. Och den som lyckas spelar alltid ner turen och spelar upp sin egen smarthet. 

Det här skriver vi inte för att ta hedern av de som lyckats och därefter skrivit en bok om det. Men kom ihåg: för varje bok med infallsvinkeln ”10 sätt att lyckas inom försäljning” så finns det 100 personer som gjort exakt samma sak, med samma talang, utan att lyckats. Skillnaden är att de inte skriver någon bok om varför det inte fungerande…

ATT SÄLJA MER ÄN DE ANDRA

Det vi nu ska beskriva är vad vi på Adviser Partner observerat under 20 år av säljutbildning, med över 3.000 kunder och 40-45.000 säljare och säljchefer som vi jobbat med. Kort sagt är vårt urval stort nog för att eliminera tur-faktorn och istället se på vad dessa personer de facto gjort för att sälja mer än alla de andra. 

Det är en kombination av inställning, system och noggrannhet, samt intresse som plötsligt blir tydligt. Något, som när man lägger pusslet, verkligen gör skillnad. Vi säger inte att det är lätt att duplicera dessa personer då det utöver vad vi beskriver finns faktorer som ingen av oss riktigt kan se eller sätta fingret på, men listan ger dig som försäljningschef en idé om vad du ska titta efter när du letar toppsäljare! I nästa veckas artikel fördjupar vi oss i just inställning. 

Tveka inte att höra av dig till någon av våra Sales Expansion specialists om du också vill inleda en dialog om hur du bäst ökar ditt bolags försäljning. Klicka på knappen nedan eller maila oss på expansion@adviser-partner.se för att komma i kontakt. 

Bli kontaktad! 

För dig som är VD eller Försäljningschef genomför vi även kostnadsfria frukostseminarium i både Stockholm och Göteborg. 

 

Stockholm den 10/11 med temat: Best of the Best – Vad kännetecknar de bästa säljarna? 

För att läsa mer och boka klicka här: 

 

 

Göteborg den 29/11 med temat: Vad är egentligen säljkultur och hur får du den att göra skillnad?

För att läsa mer och boka klicka här:

 

(Fler vill komma än vad vi kan ta emot så boka din plats redan idag).