Hur gör de bästa säljarna för att sälja mer än alla andra? 

 

 

Efter att i över 20 års tid ha utbildat, konsulterat och tränat över 3.000 kunder och 40-45.000 säljare och säljchefer, fortsätter vi vår spaning på vad de som är bäst, gör för att vara bäst. Hur de bästa försäljningscheferna gör är en sak, men vad kännetecknar de bästa säljarna? Hur kommer det sig att en del säljare alltid säljer mer än vad de andra gör? Hur kommer det sig att vissa kan prestera på en helt annan nivå, år ut och år in? Häng med nu för nu blir det rejält spännande när vi i en artikelserie om fyra delar avslöjar: vad skiljer en toppsäljare åt från de andra? 

 

 

Vi konstaterade i förra veckan att en av de stora skillnaderna hade att göra med inställning, villjan att sälja mycket. Här kommer del 3. 

 

SYSTEM OCH STRUKTURER

Toppsäljare har system och strukturer som de följer som gör att de producerar mer per nerlagd timme och minut än alla de andra. Att ha en tydlig säljprocess, som följs till punkt och pricka, är toppsäljarens signum. Det systemet, som maximerar chansen att vinna varje säljprojekt, används av toppsäljaren för att om och om igen, vara den som står med segerpokalen efter varje säljprocess. 

 

Toppsäljare vet inte bara hur de säljer, de är på nivån över det och förstår varför det som de gör, ger högre resultat. Och tack vare att de vet varför, så kan de i högre grad än andra, korrigera och coacha sig själv, utifrån var de befinner sig i sin försäljning. Toppsäljare har en bättre blick för spelet och tack vare det, kan de snabbare och mer exakt se vad som behöver göras vid varje uppkommen situation. 

 

System och strukturer handlar om fler saker än säljprocessen. Det innebär även sådant som Time Management eller förmågan att få ut mest produktivitet per minut, att lägga ner den tid som krävs för att lyckas (fler minuter per arbetsdag än övriga) men även att ta bort allt det som inte bidrar till hög försäljning. Kort sagt: att förenkla och därefter behålla det av värde som verkligen ökar försäljningen. 

 

I nästa vecka avslöjar vi ännu mer, vi ser fram emot att ha er här igen. Välkomna tillbaka. 

 

Tveka inte att höra av dig till någon av våra Sales Expansion specialists om du också vill inleda en dialog om hur du bäst ökar ditt bolags försäljning. Klicka på knappen nedan eller maila oss på expansion@adviser-partner.se för att komma i kontakt. 

Bli kontaktad! 

 

För dig som är VD eller Försäljningschef genomför vi även kostnadsfria frukostseminarium i både Stockholm och Göteborg. 

 

Stockholm den 10/11 med temat: Best of the Best – Vad kännetecknar de bästa säljarna? 

För att läsa mer och boka klicka här: 

 

Göteborg den 29/11 med temat: Vad är egentligen säljkultur och hur får du den att göra skillnad?

För att läsa mer och boka klicka här:

 (Fler vill komma än vad vi kan ta emot så boka din plats redan idag).