Vi fångade vår stjärnkonsult Joakim Turesson och fick ställa några frågor om hur han arbetar i sin roll som Sales Expansion Specialist. 

Hur löser du kundens utmaning?

Oavsett kundens utmaning, tror jag att min nyfikenhet är det som utmärker mig lite extra. Jag vill helt enkelt förstå kundens utmaningar på riktigt, men framför allt vill jag använda min nyfikenhet till att hitta ökad potential hos dem. Ofta handlar kundens problem om att de inte vet vad problemet är, vilket blir utgångspunkten för mitt arbete. Jag kommer in med ett utifrånperspektiv, och hjälper kunden att själv hitta svaren kring vad de kan göra för att växa genom ökad försäljning. 

Vad är det som gör att kunderna ökar i försäljning/expanderar?

En vanlig väg mot ökad försäljning är att helt enkelt träna på, för att bli bättre i, de avgörande momenten. Precis som i idrott, eller fysisk hälsa, behöver man träna för att bli starkare, snabbare och framförallt bättre på det man gör. Då vinner man fler matcher i form av fler affärer. 

En annan viktig del i att hjälpa kunden att öka sin försäljning handlar om att ge dem verktyg de systematiskt kan arbeta med. Något som på förhand kan verka tråkigt är struktur, process och metoder – är det som kunder i slutändan uppskattar mest. Eftersom dessa delar är det som gör arbetet väldigt konkret och lätt att omsätta i det dagliga arbetet.

Vad drivs du av?

Jag drivs väldigt mycket av att hjälpa till. Något som speglas i allt jag gjort i mitt yrkesliv – som säljare, försäljningschef, VD och entreprenör. Att ge tillbaka och bidra till andras framgång är det som motiverar mig. 

Bekräftelsen kommer av att se kunden göra resultat, både på individnivå och företaget i sin helhet, och jag ger mig inte förrän jag är där. 

Tveka inte att höra av dig till Joakim Turesson eller någon annan av våra Sales Expansion Specialists om du också vill ha hjälp att öka försäljningen. 

Du hittar oss alla på  https://adviser-partner.se/kontakta-oss/ genom att klicka nedan.  

Är du också sugen på att ta nästa steg i din karriär?

Läs mer på https://adviser-partner.se/bli-konsult/

Eller klicka här: