Att ständigt gå runt och vara motiverad är en inte något som det flesta människor är. Faktum är att många undrar varför de inte är motiverade mest hela tiden. För är inte det vad samhället vill att du ska vara? Motiverad och redo att köra på, 24/7! I en artikelserie om tre delar tar vi oss friheten att redogöra för hur Mål och Motivation hänger samman och viktigast av allt, hur du som säljchef kan använda detta för att öka din försäljning via mer motiverade säljare! 

Förra veckan konstaterade vi att Motivation kommer i första hand ifrån att sätta upp ett utmanande mål. 

Men inte ens det räcker i de flesta fall. Motivation kan trots detta, fluktuera. Och det är inget att oroa sig för om du förstår de två andra hörnen av den triangel som tillsammans skapar mål. Mål är arean av motivation – disciplin – glädje. Hur hänger det samman?

Efter det att du satt upp ett mål, utmanande och tydligt, relevant och förstått vad du behöver göra för att ta dig dit, så är nu motivationen påslagen! Men få människor kan leva av motivation allena. Efter en tid så kan intresset dala, blicken bli flyktig och andra saker som kräver mindre insats eller ansträngning, mer intressanta.

Det är då du kopplar över ditt inre system till disciplin. Disciplin, idag ett begrepp eller koncept som av många känns högst omodernt, är fortfarande extremt viktigt att förstå och omfamna. Disciplin ”att göra det man ska göra, i tid, vare sig jag vill eller ej” är den superkraft som får en person att fortsätta att sträva mot sitt mål, de dagar eller stunder då motivationen är låg eller svajar.

Att vara disciplinerad gör all skillnad! En disciplinerad person förhandlar inte med sig själv, funderar inte på om det just nu är rätt eller fel mål eller viker av från det löfte personen givit sig själv: att nå målet. Vägen ut, är vägen igenom är den disciplinerade personens mantra. Och tack vare att personen fortsätter, trots att det just nu känns jobbigt, så utvecklar personen god karaktär.  

Att ha god karaktär är att lita på sig själv när det blåser som hårdast. Kom ihåg att det inte finns någon person som är lättare att lura än dig själv! Med god karaktär blir du mer svårlurad! Värdet av det kan inte överskattas. Och med disciplin, istället för motivation som din drivkraft under en period, så får du fortfarande goda resultat, trots en låg eller lägre motivation.

Vi vet nu att motivation är en kombination av att ha mål, ha diciplin och i nästa vecka tittar vi på den tredje delen. Välkomna tillbaka!

 

Tveka inte att höra av dig till någon av våra Sales Expansion Specialists om du också vill titta på hur du bäst ökar ditt företags försäljning. Maila oss på expansion@adviser-partner.se eller hitta våra direktnummer här.