Att ständigt gå runt och vara motiverad är en inte något som det flesta människor är. Faktum är att många undrar varför de inte är motiverade mest hela tiden. För är inte det vad samhället vill att du ska vara? Motiverad och redo att köra på, 24/7! I en artikelserie om tre delar tar vi oss friheten att redogöra för hur Mål och Motivation hänger samman och viktigast av allt, hur du som säljchef kan använda detta för att öka din försäljning via mer motiverade säljare!  

Vi har i tidigare artiklar konstaterat att två viktiga ingredienser i att vara motiverad är att ha mål och att ha disciplin, nu ska vi titta närmare på den tredje ingrediensen.

Goda resultat skapar hög moral eller enklare beskrivet: det blir kul igen! Glädje är nästa steg i triangeln för att nå mål: motivation – disciplin – glädje. Att göra något, bara för att det är kul att göra, är lätt när resultaten är tydliga och kännbara. När din glädje för dig framåt, är allt lätt och du är i ”zonen”. Zonen där varje person vill stanna och mjölka ur så mycket som möjligt av sina arbetsuppgifter eller helt enkelt livet i stort.

Glädjen är precis som allt annat, inget bestående eller beständigt varje dag på året, men glädjen i att producera och få resultat kommer att tända din…motivation igen! Och med motivationen på plats så får du en ny fart, ett fokus där du bara ser ditt mål och dina delmål framför dig. Motivationen är återfunnen och rör dig framåt mot ditt mål. 

Motivation – disciplin – glädje är att se som kuggarna på en racingcykel där du skickligt växlar över allt eftersom den terräng och de förhållanden som du just nu befinner dig i. Genom att förstå hur dessa hänger samman, behöver du heller inte misströsta när du känner att motivationen sjunker, du vet i stället att det nu är dags att växla över till nästa kugghjul.

Att förstå sig själv, gör att du blir mer emotionellt stabil och mer herre över ditt eget öde snarare än offer för omständigheter och yttre påverkan. Sätt ditt mål och låt motivation – disciplin och glädje föra dig dit.

Tveka inte att höra av dig till någon av våra Sales Expansion Specialists om du också vill titta på hur du bäst ökar ditt företags försäljning. Maila oss på expansion@adviser-partner.se eller hitta våra direktnummer här.