En bra Försäljningschef hjälper sina säljare att sälja mer. Om det råder ingen tvekan. En försäljningschef som hjälper sina säljare att sälja mer blir populär och åtråvärd av säljarna. Ändå kan man förvånas över hur få Försäljningschefer som använder sig utav det viktigaste verktyget som denne kan använda: Piggy Back.

Piggy Back, eller sam-besök på ren svenska, är att följa med sina säljare ut på besök hos kunderna och genom detta, få säljarna att sälja mer än vad de hade gjort annars. En bra Försäljningschef lägger ned mycket tid på denna övning, då det, rätt gjort, ger mer kompetenta säljare och genom detta, högre försäljning. I en artikelserie om tre delar visar vi hur det går till. Det här är del 1. 

Varför görs då inte detta i högre grad? Ursäkterna är många och i vissa fall har försäljningschefen blivit en administrativ figur som spenderar sin tid i sitt rum med att flytta runt papper i olika högar. Och man kan mycket väl fråga sig: Var det därför, dvs att ha förmågan att flytta runt papper, som gjorde att personen fick bli försäljningschef, eller var det därför att personen var duktig på försäljning i kombination med att på ett strategiskt sätt att flytta sin personal och avdelning framåt till ännu högre resultat?

Svaren kan vara många men visst kan det finnas en släng av ”jag är klar med den delen” och ”kundbesök får säljarna klara av själva så coachar jag från läktaren för där är det lätt att vara världsmästare”. Men såklart finns det många duktiga och framgångsrika Försäljningschefer som förstått värdet av Piggy Back och som regelbundet använder sig utav det för att få högre resultat. 

Nästa vecka visar vi mer om de olika varianterna av Piggy Back och hur du gör. Välkomna åter.

Tveka inte att höra av dig till någon av våra Sales Expansion Specialists om du också vill titta på hur du bäst ökar ditt bolags försäljning. Maila oss på expansion@adviser-partner.se eller hitta våra direktnummer här.

PS! För dig som är VD eller Försäljningschef genomför vi den 14/9 ett kostnadsfritt frukostseminarium med temat: Hur du genomför riktigt bra säljmöten.

Läs mer och boka din plats genom att klicka på knappen nedan. (Fler vill komma än vad vi kan ta emot så boka din plats redan idag)