Reality Check – handsken är kastad
Ett par minuters reality check: Vi har fantastiska liv. Underbara familjer, världens roligaste arbete, träffar dagligen personer och företag som vinner mer, når sina mål, blir än mer framgångsrika. Det vi på AP anser vara våra problem, skulle högst troligen inte ens klassas som problem utanför vårt kontors väggar. Men när allt är bra, så innebär det inte, att det inte i andra delar av världen pågår en daglig kamp för att överleva. Precis som att allt inte är dåligt, finns det fortfarande saker att inte glömma bort eller överge, när livet blomstrar för en själv.

Bilden i torsdags på den döda 3 årige pojken etsade sig fast i våra näthinnor. Trots att vi alla, under åratal, hört liknande historier så var den bilden något som fick oss känna att nog är nog. Bilden och historien som den förmedlade var så realistisk som något kan bli. Sorgligare än så blir det helt enkelt inte.

Hur många gånger har inte du själv, precis som vi, hört och sett något hemskt, tyckt att man borde göra något åt det, och därefter aktivt låtit bli att tänka på det, för att på sådant sätt låta minnet blekna så att vi kan använda oss av den stående ursäkten: ”Inte nu, men kanske vi kan göra något nästa gång..?”

Nästa gång är NU för oss på Adviser Partner. Vår synpunkt är att det alltid är bättre att göra något än att inte göra någonting. När en nation saknar ledarskap, både offentligt och i konkret idéer och där politikerna tävlar om att säga innehållslösa klyschor som svar på alla problem, då är det dags för medborgarna och företag att kliva fram och göra det som politikerna redan borde ha gjort.

Adviser Partner bidrar med 100 000 kr till Röda Korset. Vi gör det för att vi tror att det kan hjälpa någon eller några från att drunkna i Medelhavet. Vi gör det för att finansiera de människor som faktiskt gör jobbet och dagligen underlättar för, räddar och tar hand om en del av alla de människor som riskerar sina liv i sina försök att fly från askan men där många hamnar i elden i stället…

Vi vill berätta för just dig som läser detta, att vi bidrar med dessa pengar, då vi hoppas, tror och håller tummarna för att det kanske ger dig ytterligare lite motivation att också bidra eller skänka något, kanske du redan har gjort det och då vill vi bekräfta dig för detta.

Vi tror att varje krona räknas och att inget bidrag är för litet, utom det bidrag som inte ens blev av. Och om vi blir många som ger något, så gör det skillnad på riktigt. Vill du vara egen orsak till att rädda människor eller är du en effekt av att någon annan ska göra det åt dig? Vilken person vill du helst vara? Du bestämmer själv vem du är och det kan ingen ta ifrån dig.

Personer som når sina uppsatta mål i livet har många egenskaper som skiljer dem åt, men en egenskap som förenar de flesta av dem är förmågan att göra NU! Till skillnad från att fundera på det tills minnet bleknar och det inte längre känns lika hemskt…

Vi hoppas att du, precis som vi, vill göra en insats, där insatsen kan rädda liv, till de organisationer som arbetar hårt för att få andra människor att överleva. Varje drunknad person, vuxen som barn, är ett misslyckande för oss alla, vare sig vi vill erkänna det eller ej.

Tack för att du läste det här, handsken är kastad.

Nu kör vi så det ryker.

Team Adviser Partner