Del 3 i vår serie hur du som Försäljningschef hanterar det oförutsedda. Du har ett val: att vara del av ett problem eller en del av lösningen. Följ Adviser Partners fem steg för att ta dig igenom turbulens och oroliga tider, och passa på att springa förbi era konkurrenter

I del 1 och 2 beskrev vi vikten att först och främst ta eget ansvar för situationen och lämna alla möjliga offerkofter hemma. En riktig säljorganisation letar möjligheter! Vi pratade i del 2 om att öka de två gyllene nycklarna inom all försäljning. Kvantitet och Kvalitet! Vi kan alltid göra mer och vi kan alltid göra bättre. Så, låt detta bli tillfället då det faktiskt, på riktigt görs. För vad är inte nöden om inte uppfinningarnas moder? Nu är det dags för steg 4 och 5 som avslutar den här serien!

Utveckla erbjudandets kvalitet

Och steg fyra blir då: sätt av tid till att utveckla ert erbjudande till marknaden! Skapa en nästa version på det ni säljer som är bättre än vad ni säljer idag. Produkt och tjänst bör omförpackas till lösning, som i sin tur bör ha en affärsdrivande prissättnings- och betalningsstrategi. Chansen att ert nuvarande erbjudande till marknaden, är oslagbart bäst genom alla tider, är obefintlig. Alla kan utveckla sitt erbjudande så att det i ännu högre grad, hjälper säljarna och driver försäljningen på egen hand.

Vägen ut är vägen igenom!

Och till sist hittar vi steg 5 som precis som steg 1, ramar in och avgör hur pass väl en säljorganisation lyckas i hårda tider. I hårda och oroliga tider, blir det än viktigare, ju tuffare det är, att försäljningschefen intar en lekfull och positiv synpunkt. En försäljningschef som blir allvarlig, när tiderna är tuffa, får ett säljgolv som också blir allvarligt och nervöst. Och säljare som spelar för att undvika förlust snarare än att spela för maximal vinst, underpresterar, gör enkla misstag och är i högre grad stillastående, än de som njuter av spelet.

Det är ingen konst att hålla fanan högt och vara positiv i goda tider, det är när det går tuffare, som agnarna skiljer sig från vetet. Se till att vara den försäljningschef som du själv skulle ha velat ha, för att må bra och se ljuset i tunneln när det verkar mörkt. För vägen ut är i de flesta fall, vägen igenom och saker och ting kommer att börja gå bättre. Men varför vänta som våra konkurrenter gör?

Utöka ditt område av ansvar och börja agera framåt redan nu! Spring när de andra står still!

Kontakta Adviser Partner redan idag för konkret konsultation som skapar världens bästa säljorganisationer!

Klicka här för att komma till kontaktuppgifter!